Dat zei directievoorzitter Nick Reilly van de Opel divisie van General Motors bij de opening van de autosalon van Genève. Hij toonde zich daarmee optimistischer dan enkele maanden geleden. Toen voorspelde Reilly een krimp van de Europese automarkt met 1,5 procent.

Reilly rekent er op dat hij namens Opel/Vauxhall dit jaar 1,3 tot 1,4 miljoen auto’s kan verkopen. Vorig jaar eindigde de teller op 1,2 miljoen exemplaren. Toen leed het merkenduo een verlies van 1,3 miljard euro, maar door de meevallende verkopen zet de topmanager nu in op een plus van 500 miljoen euro. Voor 2012 rekent hij op een "ordentelijke winst". Dat het met Opel beter gaat dan verwacht, komt volgens Reilly doordat er minder garantieclaims zijn. Ook hoeft er minder geld uitgegeven te worden aan terugroepacties.

Voorlopig is de Zafira Tourer nog een concept, maar de productieversie arriveert in december bij de dealers. Het topmodel wordt de 2.0T met 220 pk aan boord. Die moet de inmiddels gesaneerde OPC versie doen vergeten. En dieselrijders met haast kunnen opteren voor een dubbele turbo variant van de 2.0 CDTI versie, die goed is voor 190 pk. Start/stop techniek zal vanaf de introductie standaard zijn, maar voor een transmissie met dubbele koppeling is het vermoedelijk wachten tot 2012. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding