Dat zei John Elkann (33), tegenwoordig de grote chef van Exor en van Fiat Group, in Financial Times. Een volledige fusie met Chrysler, waarin Fiat een aandeel heeft van twintig procent, is vorige maand al voorgesteld door Sergio Marchionne, de ceo van Fiat. Maar al dit soort beslissingen behoeft de toestemming van Elkann, de gekozen erfgenaam van de Agnelli’s. De opmerking van Elkann komt op het moment dat hij bezig is met de wijziging van het bestuur van Exor, een van de grootste investeringsmaatschappijen van europa met een kapitaal van negen miljard euro. Het bedrijf wil uitbreiden in de VS en in Azië.

In bepaalde kringen in Italië vreest men dat Fiat zijn beursnotering zou kunnen verplaatsen naar de VS, misschien ook wel het hoofdkantoor. Maar Elkann zegt daarover: "Als je buiten Italië gaat, betekent dat niet dat wat je in Italië hebt kleiner wordt. Ik denk dat Fiat een geweldig voorbeeld kan zijn van het internationaliseren van Italiaanse business. Exor steunt dat en wil dat het gebeurt. Je kunt heel trots zijn op je herkomst, maar het mag groei niet in de weg staan."

 

 

 

 

  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding