Genève: Alfa Romeo gaat naar China

Alfa Romeo zoekt naar verdere groei in China.

Dat maakte de CEO van het merk, Harald Wester, op de Autosalon van Genève bekend. "We zullen waarschijnlijk vrij snel starten in China," aldus Wester. Hij voegde er aan toe het merk de auto’s gaat importeren, zodat een investering in een fabriek niet nodig is.

Alfa Romeo kwam op de Autosalon van Genève met het 4C concept, een superlichte tweetzits-auto die de (auto)sportieve identiteit van het merk moet benadrukken. De buitenkant is van carbonfiber en zal minder dan 850 kilogram wegen. 

Alfa Romeo mikt op een verkoop van 165.000 auto’s in 2011. In 2010 waren dat nog 113.000 exemplaren. Volkswagen toont publiekelijk interesse in het merk: volgens CEO Ferdinand Piëch zou de luxe autofabrikant in handen van VW zijn verkopen kunnen verviervoudigen. Fiat-baas Sergio Marchionne is echter niet van plan het automerk van de hand te doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Genève: Alfa Romeo gaat naar China - Automobielmanagement.nl

Genève: Alfa Romeo gaat naar China

Alfa Romeo zoekt naar verdere groei in China.

Dat maakte de CEO van het merk, Harald Wester, op de Autosalon van Genève bekend. "We zullen waarschijnlijk vrij snel starten in China," aldus Wester. Hij voegde er aan toe het merk de auto’s gaat importeren, zodat een investering in een fabriek niet nodig is.

Alfa Romeo kwam op de Autosalon van Genève met het 4C concept, een superlichte tweetzits-auto die de (auto)sportieve identiteit van het merk moet benadrukken. De buitenkant is van carbonfiber en zal minder dan 850 kilogram wegen. 

Alfa Romeo mikt op een verkoop van 165.000 auto’s in 2011. In 2010 waren dat nog 113.000 exemplaren. Volkswagen toont publiekelijk interesse in het merk: volgens CEO Ferdinand Piëch zou de luxe autofabrikant in handen van VW zijn verkopen kunnen verviervoudigen. Fiat-baas Sergio Marchionne is echter niet van plan het automerk van de hand te doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding