Skoda wil de bestelauto’s van VW

Volgens Autovisie overlegt Skoda met Volkswagen over het opzetten van een eigen lijn bedrijfsauto’s.

Het is nog niet bekend of Skoda modellen als de VW Caddy, Transporter en Crafter in ongewijzigde vorm gaat voeren, zodat alleen het logo hoeft te worden verwisseld. Volkswagen Bedrijfswagens is de exclusieve leverancier van bestelauto’s binnen de VW-groep. In het verleden verkocht Seat de Inca als broertje van de toenmalige VW Caddy, terwijl Skoda zelf de Felicia lang geleden als pick-up bouwde. Verder bleef het bij ‘grijze’ versies van bijvoorbeeld de Octavia Combi en, in het geval van Seat, de Alhambra. Skoda heeft momenteel wel de Praktik in het gamma. Dit is de hier niet leverbare bestelversie van de Roomster. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Skoda wil de bestelauto’s van VW - Automobielmanagement.nl

Skoda wil de bestelauto’s van VW

Volgens Autovisie overlegt Skoda met Volkswagen over het opzetten van een eigen lijn bedrijfsauto’s.

Het is nog niet bekend of Skoda modellen als de VW Caddy, Transporter en Crafter in ongewijzigde vorm gaat voeren, zodat alleen het logo hoeft te worden verwisseld. Volkswagen Bedrijfswagens is de exclusieve leverancier van bestelauto’s binnen de VW-groep. In het verleden verkocht Seat de Inca als broertje van de toenmalige VW Caddy, terwijl Skoda zelf de Felicia lang geleden als pick-up bouwde. Verder bleef het bij ‘grijze’ versies van bijvoorbeeld de Octavia Combi en, in het geval van Seat, de Alhambra. Skoda heeft momenteel wel de Praktik in het gamma. Dit is de hier niet leverbare bestelversie van de Roomster. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding