Fries bedrijf in elektrische auto’s failliet

Novolectriq in Leeuwarden, dat onderdelen maakt voor elektrische auto’s, is failliet. Oprichter Egbert Wissink hoopt op een doorstart.

Het faillissement werd in februari door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken, meldt het Friesch Dagblad. Het bedrijf brengt elektrische auto’s op de markt en produceerde aandrijfcomponenten voor elektrische auto’s. De acht personeelsleden hebben het faillissement van het bedrijf aangevraagd vanwege het uitblijven van de loonbetalingen. NovolectriQ kreeg zomer 2010 150.000 euro aan stimuleringssubsidie van het Fryslân Development Fonds en financiële steun van de gemeente Leeuwarden.
Oprichter Egbert Wissink ziet nog steeds toekomst in groene mobiliteit, zegt hij tegen Het Financieel Dagblad. Hij doet een bod op de failliete inboedel en wil het bedrijf van de grond af aan weer opbouwen, met eerst een aantal projecten voor derden, enkele internationale ondernemingen. Volgens Wissink was er vorig jaar een geschil met grootaandeelhouder Herbad Energy Holding, waarna hij in september vertrok om in februari – gevraagd door de gezamenlijke aandeelhouders – terug te komen. De website www.novolectriq.com is uit de lucht.
De verwachtingen waren hooggespannen toen het bedrijf vorig jaar in Leeuwarden neerstreek. Economiewethouder Henk Deinum (PvdA) zei bij de start tegen de Leeuwarder Courant: "Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf een sleutelrol gaat vervullen." Nu heeft de VVD in Leeuwarden vragen gesteld over de kwestie aan het College van B&W waaruit blijkt dat het gemeentebestuur ‘niets leert’ van dit soort investeringsprojecten en die niet kan beoordelen op risico’s, kansen en bedrijfseconomische aspecten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fries bedrijf in elektrische auto’s failliet - Automobielmanagement.nl

Fries bedrijf in elektrische auto’s failliet

Novolectriq in Leeuwarden, dat onderdelen maakt voor elektrische auto’s, is failliet. Oprichter Egbert Wissink hoopt op een doorstart.

Het faillissement werd in februari door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken, meldt het Friesch Dagblad. Het bedrijf brengt elektrische auto’s op de markt en produceerde aandrijfcomponenten voor elektrische auto’s. De acht personeelsleden hebben het faillissement van het bedrijf aangevraagd vanwege het uitblijven van de loonbetalingen. NovolectriQ kreeg zomer 2010 150.000 euro aan stimuleringssubsidie van het Fryslân Development Fonds en financiële steun van de gemeente Leeuwarden.
Oprichter Egbert Wissink ziet nog steeds toekomst in groene mobiliteit, zegt hij tegen Het Financieel Dagblad. Hij doet een bod op de failliete inboedel en wil het bedrijf van de grond af aan weer opbouwen, met eerst een aantal projecten voor derden, enkele internationale ondernemingen. Volgens Wissink was er vorig jaar een geschil met grootaandeelhouder Herbad Energy Holding, waarna hij in september vertrok om in februari – gevraagd door de gezamenlijke aandeelhouders – terug te komen. De website www.novolectriq.com is uit de lucht.
De verwachtingen waren hooggespannen toen het bedrijf vorig jaar in Leeuwarden neerstreek. Economiewethouder Henk Deinum (PvdA) zei bij de start tegen de Leeuwarder Courant: "Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf een sleutelrol gaat vervullen." Nu heeft de VVD in Leeuwarden vragen gesteld over de kwestie aan het College van B&W waaruit blijkt dat het gemeentebestuur ‘niets leert’ van dit soort investeringsprojecten en die niet kan beoordelen op risico’s, kansen en bedrijfseconomische aspecten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding