"De pijplijn is nu vol, maar deze wordt aan de andere zijde natuurlijk niet gevoed," aldus Dan Knott, Chrysler’s vice president van purchase & supplies. De autofabrikant krijgt dagelijks een rapport uit de regio en er is een kans dat de productie op den duur problemen ondervindt door missende onderdelen uit Japan. 

"Niets duidt momenteel op problemen," zo sprak Knott in een interview op het hoofdkantoor van Chrysler. Maar, zo voegde de topman er aan toe, dat betekent niet dat hij zich geen zorgen maakt over de situatie. Zo’n twee tot vijf procent van Chrysler’s onderdelen is afkomstig uit Japan, dat vorige week getroffen werd door een zware aardbeving en daaropvolgende tsunami. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding