Manganese Bronze bouwt de taxi’s samen met zijn Chinese partner Geely Automobile.

De Londense taxi’s – die overigens tegenwoordig lang niet allemaal zwart zijn – zijn de laatste jaren uitgezwermd over de hele wereld. Behalve de opdracht uit Azerbeidzjan heeft Manganese Bronze de afgelopen maanden ook auto’s verscheept naar Frankrijk, Koeweit en Saoedi-Arabië terwijl er in China inmiddels al enkele honderden rondrijden. Ondanks die sterke export moest Managese Bronze afgelopen jaar weer een verlies noteren van 7,2 miljoen euro. De omzet liep terug van 84 naar 80 miljoen, vooral doordat Londense en andere Britse ‘cabbies’ niet voldoende verdienen om hun taxi’s tijdig door een nieuwe te vervangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding