Volgens insiders is men in een ‘vergevorderd stadium van onderhandeling’. Getrag, dat eigendom is van de Hagenmeyer-familie, is een van de grootste fabrikanten van transmissies voor de auto-industrie ter wereld. In 2000 nam de Amerikaanse toeleverancier Dana een aandeel van dertig procent in Getrag, maar moet het terugverkopen toen het bedrijf in surseance van betaling raakte. Hagenmeyer probeerde daarna Magna te interesseren, maar die onderhandelingen werden afgebroken.

Een aandeel van dertig procent in Getrag is volgens de interne bronnen rond vijfhonderd miljoen euro waard. Als de transactie met Dongfeng slaagt, zal Getrag het eerste Duitse bedrijf zijn in de autosector dat deels in Chinese handen komt. De Duitse media krijgen op de vraag om commentaar van beide partijen nul op het rekest.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding