De feestauto was een Avant 3.0 TDI Quattro in de kleur Misano Red. In ons land zijn tot nu toe meer dan 92.000 exemplaren verkocht. Met name de leasewereld heeft het model omarmt.

De middenklasser draait alweer sinds oktober 1994 mee en is momenteel aan zijn derde levensfase. De A4 volgde de 80 op. Het was één van de eerste modellen met de nieuwe typeaanduiding binnen het Audi programma. De modellenserie met louter cijfers maakte plaats voor een reeks bestaande uit een letter en een cijfer. De sportieve types kregen voortaan geen toevoeging meer, maar lieten zich aanspreken als ‘S’, ‘R’ of ‘RS’.

Audi bouwt de A4 van meet af aan in de faciliteit te Ingolstadt en sinds 2007 ook in Neckarsulm. In laatstgenoemde fabriek rolt de sedan van de band. De sedan, Avant, Allroad Quattro, S4 en S4 Avant komen uit Ingolstadt. De huidige reeks dateert als sedan alweer van herfst 2007. In maart 2008 volgde de Avant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding