Toen er begin vorige maand surseance van betaling werd aangevraagd, was er nog hoop op het vinden van een koper, die volgens experts rond het bedrijf bovendien uit het Verenigd Koninkrijk had moeten komen. Nu is de kans volgens hen groot dat de bestaande technologische kennis uit de onderneming in buitenlandse handen komt. Een doorstart is echter onmogelijk gebleken, waardoor de curators het bedrijf in onderdelen gaan verkopen. Per direct verdwijnen er nog eens 25 banen (dit gebeurde ook al in maart) en komt de productie van de elektrisch aangedreven bedrijfsvoertuigen na vier jaar ten einde. Er blijven alleen nog enkele medewerkers aan om de lopende zaken af te handelen en het bedrijf te ontmantelen.

Modec heeft sinds de start met verlies gedraaid, aangezien het aantal orders voor de elektrische bedrijfsauto’s te laag bleef. De boeken toonden per 31 december 2009 een verlies van 5,9 miljoen pond. Een eerdere poging tot overname door het Amerikaanse Navistar ging op het laatste moment niet door. Modec werd in 2007 met veel enthousiasme geopend door David Cameron, nu de Britse premier.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding