Nu bedraagt de participatie 25 procent. Sergio Marchionne, topman van zowel Fiat en Chrysler, heeft tegenover persbureau Reuters laten weten dat het bemachtigen van een meerderheidsbelang in Chrysler een van de belangrijkste doelen is. Eind dit jaar wordt gestreefd naar een participatie van 35 procent. 

Fiat krijgt de aandelen ‘gratis’, maar de Italianen moeten van de Amerikaanse overheid dan wel aan enkele eisen voldoen. Zo dient Fiat enkele specifieke verkoopdoelstellingen met het Chrysler repertoire te halen en dient het dealernetwerk onder andere in Zuid Amerika uitgebreid te worden. De resterende 16 procent, die nodig is om de meerderheid van de aandelen in bezit te krijgen, mag Fiat van de Amerikaanse overheid kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding