In de maand maart werd met 468.000 auto’s een nieuw record neergezet. "De afleveringen van het merk Volkswagen hebben zich buitengewoon positief ontwikkeld. Vooral in de groeimarkten konden we goede resultaten bereiken," zegt directeur verkoop en marketing Christian Klnger van het Volkswagenconcern dan ook.

In China bracht VW in het eerste kwartaal 429.500 auto’s aan de man gebracht, een groei met 18,5 procent. In India bleven de verkopen op het nog altijd lage peil van 18.200 auto’s maar dat is wel meer dan tien keer zo veel als een jaar geleden. Verder namen de verkopen aan Oosteuropese klanten met 36 procent toe tot 37.200 wagens waarbij vooral Rusland het uitstekend deed met een verdubbeling van de verkopen. In de rest van Europa is de groei minder imposant maar kon Volkswagen toch nog altijd een toename met bijna drie procent naar 420.400 exemplaren realiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding