In het eerste kwartaal maakten deze modellen elf procent uit van de totale verkoop van Toyota en Lexus in Europa. De afzet van hybrides groeide in het eerste kwartaal tot 25.919 eenheden, 28 procent meer dan een jaar eerder. In maart passeerde de totale wereldwijde verkoop van hybride auto’s van het Toyota-concern de grens van drie miljoen exemplaren.

In de eerste drie maanden verkocht Toyota Motor Europe 233.336 auto’s van Toyota en Lexus – dertien procent meer dan een jaar eerder. Vooral maart was erg sterk, met meer dan honderdduizend verkochte exemplaren. Het was twee jaar geleden dat de fabrikant een dergelijke mijlpaal kon noteren. De autofabrikant zag de belangstelling vooral toenemen voor de Aygo, Auris, RAV4 en Land Cruiser. Het succes van beide laatste modellen (een verkoopplus van meer dan zestig procent) bevestigt de voorliefde van veel Europeanen voor SUV’s. Dat de CT200h een voltreffer is, blijkt uit de 43 procent toename van de Lexus-verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding