Als de werkzaamheden midden 2012 achter de rug zijn, rollen er dagelijks nog steeds 1.200 Fabia’s van de band, is de Octavia productie toegenomen van 800 naar 1.200 exemplaren per dag en is er ruimte gecreëerd voor een derde model. 
Het symbolische startsein voor de uitbreiding was vrijdag, op de dag dat het merk de 20-jarige band met het Volkswagen concern viert. Skoda wil fors groeien, zo is vorige maand op de autosalon van Genève bekendgemaakt. Dan is het zaak om de fabrieken daarop aan te passen. 
"In 2018 gaan we uit van een verkoopaantal van minstens 1,5 miljoen auto’s per jaar", aldus Winfried Vahland, bestuursvoorzitter van Skoda. "De forse productiestijging in onze hoofdvestiging Mladá Boleslav is een belangrijke stap om dit doel te verwezenlijken. Ook investeringen in onze modellen, technologieën, afzetgebieden en niet te vergeten onze medewerkers, zijn onderdeel van de groeistrategie". 
De productie van de Octavia wordt flink opgeschroefd. De productielijn wordt langer en kan dan voor 1.200 exemplaren per dag zorgen. Nu zijn dat er nog 800. Dit betekent dat er in de toekomst capaciteit is om zowel van de Fabia als van de Octavia 1.200 stuks per dag te maken. Het grootste deel van de uitbreidingswerkzaamheden vindt plaats tussen juli 2011 en juni 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding