Ford heeft als redenen aangevoerd dat de verkopen en de verkoopprijzen hoger zijn. Anderzijds zijn de rentekosten lager. In Europa is het operationele resultaat bijna verdrievoudigd, als gevolg van introductie van nieuwe modellen. Topman Alan Mulally blijft bij zijn eerder gedane voorspellingen voor 2011, in verband met ‘onzekerheden’. Hij waarschuwt er in Financial Times voor dat het laatste kwartaal weleens slechter zou kunnen zijn dan het eerste. De aandelen Ford stegen gisteren op de beurs van New York met twee procent tot 15,90 dollar.

De goede resultaten van Ford worden gezien als het nieuwste teken dat de grote Amerikaanse bedrijven  op de weg terug zijn.  Ook bedrijven UPS en 3M doen het goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding