De bedrijven kregen in 2009 in totaal zes miljard euro te leen om de crisis te overbruggen. De afbetaling is drie jaar eerder dan oorspronkelijk gepland. ‘’De twee groepen hebben de Staat veel sneller terugbetaald dan verwacht,” aldus een tevreden minister van industrie Eric Besson. Over de leningen moest zes procent rente worden betaald waardoor Parijs alles bij elkaar 715 miljoen euro aan rente heeft opgestreken.

Overigens heeft Renault Trucks, tegenwoordig onderdeel van Volvo, haar lening van 250 miljoen euro al in november afbetaald. Parijs blijft ook in de toekomst bereid om de nationale autosector te ondersteunen, vooral bij innovatieve projecten zoals elektrische auto’s, benadrukt Besson ook nog.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding