"Ik wilde altijd al via de Formule 1 in de auto’s voor de straat terecht komen", zo laat de zakenman in een toelichting weten. "We gingen voor het automerk Lotus, maar dat lukte niet. Toen gingen we verder kijken en kwam Caterham langs". 

De ironie wil dat Caterham in feite vooral replica’s van de Lotus Seven maakt, de auto waarmee Lotus ooit doorbrak als sportwagenmerk voor het publiek. Ter gelegenheid van de overname brengt Caterham 25 speciale edities van de Seven uit, in de kleuren van Team Lotus.

Een veelgenoemde reden voor de overname van Caterham is het gebruik van de merknaam. Vanaf dit jaar racet het Renault Formule 1-team namelijk onder de naam Lotus Renault GP, en werd Fernandes gedwongen om zijn Formule 1-renstal, vorig jaar Lotus Racing genoemd, om te dopen tot Team Lotus. Omdat het gebruik van de naam Lotus in 2 verschillende teams voor verwarring zorgt, valt te verwachten dat Fernandes zijn formatie binnenkort omdoopt tot Caterham.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding