In de fabriek worden de M-, GL-, en R-klasse suv’s gebouwd. Vroeg in de morgen was lichte schade aan het gebouw ontstaan na de stormen die over Vance woedden. De dagshift werd later die ochtend stilgelegd vanwege de naderende tornado’s. ’s Nachts werd er ook niet gewerkt.
Er was geen verdere schade aan de fabriek en er waren geen gewonden, maar Mercedes onderzocht gisteren op welke wijze zijn werknemers thuis geholpen konden worden en heeft hen gevraagd contact op te nemen met de fabriek als zij hulp nodig hebben. President Obama brengt vandaag een bezoek aan het zwaar getroffen Tuscaloosa. De tornado’s in het zuidoosten van de VS hebben niet alleen een ravage aangericht, maar door het noodweer vielen alleen al in Alabama tweehonderd doden. Ook in Tennessee, Mississippi, Georgia, Kentucky en Virginia eiste het noodweer mensenlevens.
BMW meldde dat er in de fabriek in Spartanburg (South Carolina) geen problemen zijn. De fabriek ligt juist ten zuiden van de lijn waar het noodweer heeft toegeslagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding