Victor Muller spreekt in het persbericht van ‘een geweldige dag’. "We hebben gedurende elf maanden onafgebroken gewerkt om het de reputatie van Vladimir Antonov te herstellen. Hij heeft sinds 2007 zoveel waardevolle bijdragen aan Spyker geleverd als financier en aandeelhouder. We zijn ervan overtuigd dat hij opnieuw zulke bijdragen zal leveren in de nabije toekomst en we kijken uit naar de beslissingen van de Zweedse regering, GM en de Europese Investeringsbank EIB, die de aanbeveling van het National Debt Office zullen volgen."

 

Vladimir Antonov, de Russische bankier en topman van Convers Group, laat in het bericht optekenen dat hij erg blij is met de aanbeveling van het Zweedse schuldenkantoor en dat hij een toekomstige investeerder in Spyker zal worden. "Dat afgelopen maanden is er rondom mij veel gespeculeerd. Het is storend geweest voor mijn zaken maar uiteindelijkheid hebben we een volledige ‘gezondheidsverklaring’ gekregen. We moeten nu snel vooruit om de cashflow van Saab veilig te stellen. Ik hop dat alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen zodat alle processen snel kunnen worden afgehandeld om de toekomst van Saab veilig te stellen."

 

Spyker en Saab zullen verder werken om de financiering veilig te stellen. Saab onderhandelt nog steeds met EIB en alle betrokken partijen aan een oplossing voor de verkoop van de onroerende goederen van Saab Property. Het is nog steeds niet zeker of de partijen in staat zijn aan alle voorwaarden van EIB te voldoen. Verder zijn Spyker en Saab Automobile aan het onderhandelen over herfinanciering van schulden en over licenties op het gebied van technologie met diverse strategische partners, inclusief ‘verschillende Chinese fabrikanten’. Maar tot de dag van vandaag zijn er geen deals.

 

  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding