Dit gebeurde door burgemeester Jürgen Roters en Martin Smith, Executive Design Director, Ford Europa. Smith merkte op dat belangrijke modellen als de Ford Fiesta en de nieuwe Ford Focus niet alleen in Duitsland worden geproduceerd, maar ook grotendeels in Keulen zijn ontwikkeld.
De uitbreiding die aan het einde van het jaar moet zijn voltooid, omvat een nieuwe ruimte van 3.000 vierkante meter die, verdeeld over twee verdiepingen, ruimte biedt aan 100 nieuwe werkstations. De nieuwbouw zal worden uitgerust met een zogenoemde ‘powerwall’ waarop in een driedimensionale en virtuele omgeving voertuig- en conceptdesigns kunnen worden geprojecteerd.
Het project omvat ook een modernisering van bestaande designstudio’s en de installatie van nieuwe, computergestuurde apparatuur, waarmee zeer nauwkeurig kleimodellen van nieuwe auto’s kunnen worden geproduceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding