Met behulp van het pak ontwerpt Ford auto’s met comfort en gemak voor zowel jonge als oudere bestuurders. In de vorm van achteruitkijkcamera’s, meer hoofdruimte en een beter ‘H-punt’: waar de heup draait, om makkelijker in te kunnen stappen.

Het pak simuleert de stramme gewrichten, verminderde beweeglijkheid en bijziendheid waarmee ouderdom vaak wordt geassocieerd. Verder stelt het architecten in staat huizen beter af te stemmen op oudere bewoners. 

Zo toog onlangs een groep architecten van Hahn & Helten GmbH naar het Ford-researchcentrum in Aken om de pakken uit te proberen. Na afloop hadden de architecten een beter idee van wat een oudere huiseigenaar nodig kan hebben: bijvoorbeeld seniorenvriendelijke trappen en hogere stoelen zodat de kniehoek niet scherper dan 90 graden hoeft te zijn, om makkelijker op te staan. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding