Axel Strotbek, bij het Duitse automerk eindverantwoordelijk voor de productie, sluit niet uit dat er deze maand in de weekeinden extra moeten worden overgewerkt om aan de grote vraag te kunnen voldoen. "Voor sommige modellen zoals de A4 Allroad, de Q5 en de Q7 lopen de levertijden te lang op. Met extra shifts willen we de productie opvoeren", zo laat de topmanager weten.

Strotbek maakte tevens bekend dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 18 procent meer auto’s zijn verkocht dan in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De teller stond op 31 maart jl. op 312.600 exemplaren en Audi verwacht voor heel 2011 op 1,2 miljoen exemplaren uit te komen.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse importeur zijn er in ons land nog geen exceptioneel lange levertijden voor de SUV modellen van Audi. Wel constateert men een grotere vraag naar deze types en zelfs de grote Q7, die niet echt okselfris meer is, verkoopt weer beter. Eind september wordt tevens de Q3 leverbaar en ook daar heeft de Nederlandse importeur hoge verwachtingen van.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding