De Belg was sinds 2003 actief voor Seat en tekende voor de Spanjaarden onder andere de Leon en Ibiza. Seat vervangt de Belg door een Spanjaard, de 50-jarige Alejandro Mesonero Romano. Laatstgenoemde heeft net zijn ontslag ingediend bij Renault Samsung. Het is de eerste keer dat de designafdeling van Seat door een Spanjaard zal worden geleid.
Donckerwolke werkte voor zijn carrière bij Seat voor Audi en Lamborghini. Aldaar ontwierp hij onder andere de A4, de Fabia, de Gallardo en de Murciélago. In zijn nieuwe functie wordt Donckerwolke de rechterhand van Walter de’Silva, de hoofdontwerper van het Volkswagen concern. 
De designafdeling in Wolfsburg coördineert de stijl van alle merken van de groep. Donckerwolke werd dus niet ontslagen, maar eerder gepromoveerd tot de nummer twee van het machtige Volkswagen concern.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding