Doel van het label is export te stimuleren van auto’s die in aanmerking komen voor  BPM-teruggaaf.

Op www.taxfreecar.com vinden zowel aanbieders van Nederlandse occasions als buitenlandse kopers informatie over de BPM-wetgeving en teruggaafprocedure. De website is in elf talen beschikbaar. Nederlandse professionele aanbieders van auto’s kunnen er ook kosteloos stickers, folders en beeldmateriaal bestellen en/of downloaden om auto’s internationaal onder de aandacht te brengen als ‘Tax free car’. De teruggaaf van rest-BPM heeft betrekking op (bestel)auto’s en motoren die na 15 oktober 2006 een eerste registratie in Nederland kregen en binnen de EER (EU + IJsland, Noorwegen en Liechtenstein) opnieuw geregistreerd worden.

VWE, zakelijk dienstverlener voor de autobranche, verwacht dat dit jaar 75 duizend auto’s worden geëxporteerd waarbij BPM-teruggaaf mogelijk is. Dat is drie keer zoveel als de 25.204 auto’s in 2010. Deze categorie maakt een steeds groter deel uit van de tevens groeiende totale export, die volgens VWE in 2011 zal uitkomen op 215 duizend auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding