Zo staat de vijfdeurs Clio III nu in de showroom met een prijskaartje van 8.000 euro, dat is 45 procent minder dan de normale prijs. Renault heeft in de eerste drie weken van mei in Frankrijk 38 procent minder auto’s verkocht dan een jaar geleden. Het merk met het vierkantje doet het daarmee drie keer zo slecht als de Franse markt als geheel. Over de eerste vier maanden zag Renault de verkopen inzakken met 10 procent terwijl de totale autoverkopen juist bijna twee procent hoger lagen dan vorige jaar. Sommige modellen van Renault doen het nog veel slechter: de Twingo moet bijvoorbeeld deze maand een klap met 70 procent incasseren. Franse autobladen wijten de malaise aan de verouderde modellen en het slechte imago dat Renault daarmee inmiddels heeft opgelopen. Bovendien lijdt Renault onder het kanabalisme van het eigen goedkope merk Dacia dat onderaan de markt voortdurend verkopen wegknabbelt. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding