Dat zegt Thomas Weber, Daimlers ontwikkelingschef, in een interview met het Duitse Handelsblatt.
In april kondigden de twee bedrijven aan dat ze samen elektromotoren voor EV’s voor de Europese markt zouden ontwikkelen. Ze tekenden een intentieverklaring voor de oprichting van een 50/50 joint venture. Hoewel Daimler samenwerkt met chemieconcern Evonik voor de ontwikkeling van li-ion accu’s zei Weber dat er ook wordt gesproken met anderen, ïnclusief Bosch. Vorige week kondigde Volkswagen aan dat het Bosch graag als partner wilde voor de ontwikkeling van accutechnologie. Het concern bouwt li-ion accu’s samen met Samsung in Zuid-Korea. Mocht Bosch contracten krijgen voor levering aan Europese autofabrikanten, wordt overwogen een fabriek in Duitsland op te zetten.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding