De productiestop van zeven weken in april en mei  heeft niet alleen Saab getroffen maar ook zeker de toeleveranciers. Saab verwacht haperingen in de opstartfase van de productie, en dat had het ook al voorspeld in het persbericht op 27 mei. Saab wil nu de productie even stopzetten om verstoringen te voorkomen door onregelmatig beschikbare componenten. De productie zal worden hervat als een meer stabiele instroom van componenten en onderdelen zeker is.   

Victor Muller, ceo van Saab Automobile, zegt in het bericht: "Wij hadden al verwacht dat we een instabiele instroom zouden hebben vanaf de dag dat de productie is herstart op 27 mei. We hebben een paar duizend toeleveranciers wereldwijd en moeten met allemaal acceptabele afspraken maken. Vele toeleveranciers zijn buiten Europa gevestigd en voorraad opbouwen kost nu eenmaal tijd. Tot dusver hebben we overeenkomsten kunnen sluiten met de overgrote meerderheid van onze toeleveranciers. Ik heb vertrouwen dat we in de komende dagen ook met de anderen tot overeenstemming komen. Ik sluit echter niet uit dat we in de nabije toekomst nog vaker haperingen zullen ondervinden totdat de supply chain weer helemaal normaal is."

Saab zegt op dit moment bijna tienduizend orders te hebben, inclusief die voor de 9-4X die momenteel in Mexico wordt gebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding