Dat zegt topman Didier Leroy van Toyota Europe in Financial Times. Hij zei ook dat men op schem loopt met het inhalen van de productieachterstand van veertigduizend auto’s in Europa als gevolg van de tsunami en kernramp in Japan. "Er is geen enkele reden waarom Toyota minder dan een miljoen auto’s zou verkopen." Hij voorspelt dat de grens van een miljoen zal worden overschreden in 2012 of 2013. De eerste keer dat Toyota dat getal in Europa haalde (Europa inclusief de voormalige Sovjet Unie) was in 2005. Het record was 1,2 miljoen in 2008. Vorig jaar was het gedaald tot 808 duizend.

De target van een miljoen is gewaagd, omdat Europa te maken heeft met een stagnatie van de markt. Bovendien is de concurrentie nergens ter wereld zo groot als in Europa. Leroy zei dat de target weliswaar ambitieus is maar dat hij evenzogoed winstgevende groei nastreeft, om de delaers te beschermen.

Hyundai/Kia verkocht vorig jaar meer auto’s in Europa dan Toyota/Lexus en werd daarmee de bestverkopende Aziatische autofabrikant.       

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding