Het goedkoopst ben je uit in Wenen. Na Parijs zijn Frankfurt, Marseille en Amsterdam het duurst.

Bij het bepalen van de ranking vergelijkt AutoScout24 ongeveer 110.000 occasions in de Europese database van het bedrijf.

In december 2010, in het eerste onderzoek, kwam Parijs er ook als duurste uit.

De laatste plaats was een half jaar geleden nog voor Brussel, maar wordt nu ingenomen door Wenen. Gebruikte auto’s zijn in Parijs ruim twee keer zo duur als in de Oostenrijkse hoofdstad. De gemiddelde prijs van een tweedehands auto in Europa is de afgelopen maanden licht afgenomen van 17.070 euro in december 2010 tot 16.926 euro in mei 2011.

De gemiddelde prijs van tweedehands auto’s in Amsterdam is in het afgelopen half jaar juist toegenomen van 18.287 euro tot 18.575 euro.

In vergelijking met de andere steden heeft Amsterdam de meeste gebruikte auto’s in de prijscategorie 7.500 tot 10.000 euro.

"De stedenvergelijking laat grote verschillen zien in prijs, niet alleen tussen landen maar ook binnen de landsgrenzen. Een tweedehands auto kost in Rome gemiddeld 18.009 euro, terwijl je er in Milaan al eentje hebt voor 16.459 euro.

De prijzen liggen in Amsterdam hoger dan het Europese gemiddelde, vertelt Algemeen directeur Jurgen Vugts van AutoScout24 Nederland. Dit komt doordat het aanbod gebruikte wagens bij ons lager is dan in de omringende landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding