Daarmee worden de wereldwijde verhuuractiviteiten van Avis na een kwart eeuw scheiding weer herenigd. Avis Budget legt in totaal 720 miljard euro naar voor de aandelen van Avis Europe. Dat is een goede zestig procent meer dan de slotkoers van gisteren op de Londense effectenbeurt. Dat betekent dat D’Ieteren voor haar belang van 59,6 procent 430 miljoen kan opstrijken. De Belgen zijn waarschijnlijk niet al te bedroefd over het afscheid want Avis Europe heeft de laatste tijd moeilijke jaren achter de rug.
Avis Europe is actief in 112 landen, waarvan Frankrijk, Duitsland, Italië, het VK en Spanje de voornaamste markten zijn. Het netwerk omvat meer dan 3.100 verhuurstations. Daarnaast is het bedrijf aan het uitbreiden in groeimarkten in Azië, zoals China en Rusland. Tegen eind 2012 wil Avis Europe in China bijvoorbeeld meer dan honderd verhuurstations hebben. Het ondermerk Budget baat 950 stations uit in 59 landen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding