In mei gingen er 25.606 exemplaren over de toonbank. Het is überhaupt een Volkswagen feestje op het Duitse verkooppodium, want de Passat pakt met 10.075 verkopen de tweede plek en daarna volgt de Polo met 9.796 registraties. 

De top-10 bestaat voor de rest uit de Opel Astra, de Mercedes-Benz C-klassem de Opel Corsa, de BMW 3-serie, de Ford Focus, de Audi A4 en de BMW 1-serie. Opvallend is de populariteit van de Volkswagen T5 bij onze oosterburen. Deze bus pakte in mei de 23ste plaats in de verkoopstatistieken. 

De meest gewilde auto van buiten Europa was vorige maand de Hyundai i30 (plaats 25); de populairste Japanner vinden we in de vorm van de Nissan Qashqai op plek 27. De Fransen kwamen niet verder dan de 34ste positie alwaar wij de Renault Mégane aantreffen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding