Dat zou het Duitse karakter van de modellen aantasten, zo stelt topman Michael Müller. Alleen protectionistische maatregelen kunnen Porsche van deze koers afbrengen, zo stelt hij. 

Momenteel realiseert het merk een kwart van zijn verkopen in de VS en is China goed voor een afzetaandeel van 16 procent. In de eerste vier maanden van dit jaar steeg het wereldwijze orderaantal met bijna een derde tot 38.000. Porsche wil de komende jaren sterk groeien, maar dat mag volgens Müller niet ten koste gaan van het rendement. Die dient minimaal 15 procent te zijn. Overigens heeft het merk momenteel een riante speelmarge, want in het eerste kwartaal werd er een rendement van 22 procent behaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding