Volkswagen grootste omzet van alle Duitse bedrijven

De Duitse topondernemingen hebben in het afgelopen jaar flink vaart gemaakt. Volkswagen Groep is met 127 miljard euro in omzet het grootste bedrijf.

De vijfhonderd grootste bedrijven scoorden gemiddeld 11,8 procent omzetstijging, heeft dagblad Die Welt uitgerekend. In het crisisjaar 2009 had Die Welt nog een gemiddelde omzetdaling van acht procent berekend.

Het bedrijf met verreweg de grootste omzet is het Volkswagen-concern, met 127 miljard euro. Dat was een plus van 20,6 procent ten opzichte van 2009.  Op de tweede plaats heeft autofabrikant Daimler de positie overgenomen van Eon met een omzet van 98 miljard euro (+24%). Daimler staat daarbij weer dicht voor de grens van de honderd miljard omzet. Eon bezet de derde plek met 93 miljard.

De vijfhonderd grootste ondernemingen behaalden allemaal een omzet van tenminste een miljard euro. (dpa)

Volkswagen grootste omzet van alle Duitse bedrijven - Automobielmanagement.nl

Volkswagen grootste omzet van alle Duitse bedrijven

De Duitse topondernemingen hebben in het afgelopen jaar flink vaart gemaakt. Volkswagen Groep is met 127 miljard euro in omzet het grootste bedrijf.

De vijfhonderd grootste bedrijven scoorden gemiddeld 11,8 procent omzetstijging, heeft dagblad Die Welt uitgerekend. In het crisisjaar 2009 had Die Welt nog een gemiddelde omzetdaling van acht procent berekend.

Het bedrijf met verreweg de grootste omzet is het Volkswagen-concern, met 127 miljard euro. Dat was een plus van 20,6 procent ten opzichte van 2009.  Op de tweede plaats heeft autofabrikant Daimler de positie overgenomen van Eon met een omzet van 98 miljard euro (+24%). Daimler staat daarbij weer dicht voor de grens van de honderd miljard omzet. Eon bezet de derde plek met 93 miljard.

De vijfhonderd grootste ondernemingen behaalden allemaal een omzet van tenminste een miljard euro. (dpa)