De vijfhonderd grootste bedrijven scoorden gemiddeld 11,8 procent omzetstijging, heeft dagblad Die Welt uitgerekend. In het crisisjaar 2009 had Die Welt nog een gemiddelde omzetdaling van acht procent berekend.

Het bedrijf met verreweg de grootste omzet is het Volkswagen-concern, met 127 miljard euro. Dat was een plus van 20,6 procent ten opzichte van 2009.  Op de tweede plaats heeft autofabrikant Daimler de positie overgenomen van Eon met een omzet van 98 miljard euro (+24%). Daimler staat daarbij weer dicht voor de grens van de honderd miljard omzet. Eon bezet de derde plek met 93 miljard.

De vijfhonderd grootste ondernemingen behaalden allemaal een omzet van tenminste een miljard euro. (dpa)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding