Moederbedrijf Swedish Automobile N.V. (voorheen Spyker Cars N.V.) heeft dat vanmorgen bekendgemaakt.

De reden voor het opschorten van de salarisbetaling is dat Saab zijn financiering voor de korte termijn nog steeds niet rond heeft. Swedish Automobile en Saab Automobile zijn in gesprek met verschillende partijen om te komen aan de benodigde middelen. Alle opties staan open, inclusief die van verkoop en terugleasen van Saab’s onroerend goed, zoals eerder al werd aangekondigd. Hoewel de onderhandelingen nog gaande zijn, is er volgens Swedish Automobile N.V. "geen garantie dat deze gesprekken succes zullen hebben of dat de noodzakelijke gelden zullen worden verkregen."

Saab Automobile onderhoudt doorlopend contact met zijn toeleveranciers over een betalingsregeling. Die is nodig, wil de aanvoer van onderdelen en componenten weer op gang komen. Als gevolg van de problemen met de toeleveranciers (circa achthonderd in totaal) ligt de productie bij Saab al enige weken stil.

Gisteren meldde persbureau Reuters dat de Russische zakenman Vladimir Antonov nog steeds geïnteresseerd is in het nemen van een belang van 30 procent in het Zweedse automerk Saab.  Eerder deze maand werd bekend dat Antonov zich heeft teruggetrokken uit een vastgoedtransactie met Saab. Daarbij zou Antonov het vastgoed van Saab kopen en vervolgens terugverhuren aan het bedrijf. Antonov liet toen ook al weten nog steeds aandeelhouder te willen worden van Saab.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding