Swedish Automobile, het moederbedrijf van Saab, liet weten dat de twee vakbondsleden die in het bestuur zaten, zijn opgestapt. Vorige week verliet juriste Kristina Geers al de leiding. "Victor Muller is nu het enige bestuurslid”, aldus de woordvoerster die meldt dat er dringend gekeken worden naar een nieuwe structuur voor de dagelijkse leiding. "We hebben een robuust bestuur nodig, maar alles is nog heel vers.”

Behalve Kristina Geers verlieten de vakbonsleden Håkan Skött van IF Metall en Anette Hellgren van Unionen het bestuur van Saab. Bij IF Metall zijn veel van de fabrieksarbeiders van Saab aangesloten. Skött zei maandag dat hij er ‘geen heil meer in zag aan te blijven’. Op 19 mei trad Jan Åke Jonsson al terug als ceo van Saab. Sinds die tijd neemt Muller zijn taken waar. (ANP)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding