Vanuit Burnaston wordt geëxporteerd naar 47 landen wereldwijd. Toyota zal vanaf juli 750 stuks Avensis Wagon extra gaan produceren voor export naar Japan. Dit heeft niets te maken met productiecapaciteit in het moederland, want de Avensis wordt daar niet gebouwd. De stap heeft wel te maken met de grotere vraag naar Europese modellen  en daarom zullen de Avensis sedan en stationwagen worden toegevoegd aan het modellenprogramma. Het gaat in dit geval om de versies met de tweeliter benzinemotor en multidrive CVT. 

Katsunori Kojima, managing director van Toyota Motor Manufacturing in Engeland zegt in een communiqué dat hij trots is dat de Avensis is gekozen voor export naar Japan. "Het is een blijk van vertrouwen in de fabriek en de hoge kwaliteit van onze producten."

Nissan en BMW zullen samen bijna zevenhonderd miljoen pond investeren in hun Engelse fabrieken. BMW zal 500 miljoen pond investeren in de uitbreiding van de fabrieken in Oxford (voor de Mini Coupé en Roadster), de perserij in Swindon en de motorenfabriek in Hams Hall. Met de stap worden vijfduizend banen gewaarborgd. Nissan heeft gaat de fabriek in Sunderland uitbouwen voor de productie van de nieuwe Qashqai. Daarmee is een investering van 192 miljoen pond gemoeid en zijn zesduizend banen veiliggesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding