In de net afgelopen maand juni zijn de Franse autoverkopen met ruim twaalf procent gedaald. Dat is de derde maand met een flinke daling nadat ook in Frankrijk de subsidie op de aankoop van kleine, milieuvriendelijke auto’s is vervallen.

Renault moest echter in juni bijna dertig procent inleveren en deed het dus veel slechter dan de rest van het peloton. Om toch nog maar wat auto’s aan de man te brengen, hangt het merk vanaf vandaag, 1 juli, een prijskaartje van 6.990 euro aan het goedkoopste model van de Twingo. Die is daarmee in Frankrijk zevenhonderd euro goedkoper dan het instapmodel van de Logan van Renault’s budgetmerk Dacia. De Twingo gaat nu de deur uit met een korting van meer dan dertig procent op de officiële catalogusprijs. Op de Clio wil Renault in Frankrijk zelfs al 45 procent korting geven, waarmee dat model iets minder dan achtduizend euro moet kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding