Het noodlijdende bedrijf richt zich op een herstart op dinsdag 9 augustus, zo liet moederbedrijf Swedish Automobile vandaag (donderdag) weten. De productie bij Saab ligt al wekenlang stil omdat het bedrijf geen geld heeft om leveranciers te betalen. Donderdag kwam een herstart dichterbij door de goedkeuring van de Zweedse regering voor de vastgoeddeal die Swedish Automobile vorige week heeft gesloten.

Swedish Automobile gaf vorige week nog aan de productie binnen 2 weken te willen hervatten. Leveranciers hebben echter langer nodig om op te starten, stelde het bedrijf donderdag 7 juli.

Het voormalige Spyker Cars is naar eigen zeggen dicht bij een akkoord met de toeleveranciers. Het bedrijf is daarnaast nog in onderhandeling met potentiële geldschieters en de Europese Investeringsbank om een duurzame hervatting van de productie te kunnen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding