Nadat eerder de Europese Investerings Bank (EIB) en het Swedish National Debt Office (SNDO) de verkoop van vastgoed van Saab goedkeurden, heeft nu ook de Zweedse overheid het licht op groen gezet.

Dat heeft Maud Olofsson op de Zweedse radio gezegd. De overeenkomst komt erop neer dat 50,1 procent van de aandelen in Saab Automobile Property AB worden verkocht aan een consortium van Zweedse vastgoedinvesteerders geleid door Hemfosa. Saab least het onroerend goed dan weer terug. Dat levert een bedrag op van ruim 28 miljoen euro, waarmee Saab de mogelijkheid heeft om de salarissen van het personeel voor langere tijd te betalen en de productie weer op te starten. Het geld zal direct worden betaald. 

Het vastgoed werd eerder gebruikt als onderpand voor door de Zweedse staat aan Saab Automobile verstrekte leningen van de Europese Investerings Bank (EIB).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding