Dit maakte de Chinese vereniging van autofabrikanten bekend. In juni steeg de verkoop met 6,2 procent naar 1,11 miljoen stuks, nadat die in mei nog was gedaald. De verkoop van Japanse auto’s nam in mei door de leveringsproblemen als gevolg van de rampen in Japan sterk af, maar lag in juni alweer bijna op het niveau van een jaar eerder. Chinese consumenten kochten vooral meer Europese en Amerikaanse voertuigen. Het Duitse Audi verkocht in het eerste halfjaar 25 procent meer auto’s en BMW wist zelfs 61 procent meer voertuigen af te zetten. China is met 140.699 verkopen nu de grootste afzetmarkt voor Audi, en voor BMW na Duitsland de tweede. De verkopen van de Amerikaanse fabrikanten General Motors en Ford stegen met respectievelijk 5,3 en 14 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding