Woensdag ging Winterkorn in de Frankfurter Allgemeine Zeitung in op geruchten rond Opel.

Hij zei onder meer dat losweken van Opel uit het GM-concern haalbaar is als men dat nadrukkelijk zou willen. "De vraag is of het verstandig is vijfduizend hooggekwalificeerde ingenieurs in een keer op te geven terwijl iedereen hard naar vakkrachten zoekt." Verder stelt de VW-topman, in het kader van andere opmerkingen, ‘niet te geloven dat Hyundai interesse zou hebben voor Opel maar dat het, als het zo ver komt, eerder om een Chinese autofabrikant zal gaan’. "De Chinezen kunnen vooral belangstelling hebben voor het Opel-ontwikkelingscentrum en het verkoopkanaal.”

General Motors zegt dat hiermee ‘een betreurenswaardig patroon van aanzwengelen van speculaties wordt voortgezet’. Opel maakt solide vooruitgang bij de herstructurering door het genereren van verbeterde operationele resultaten en meer, stelt GM. Volgens de GM-concerntop heeft GM een langdurig beleid van niet reageren op geruchten en speculaties maar tonen ‘sommige van de concurrenten’ helaas niet zo’n terughoudendheid. Volgens GM waren de uitspraken van Winterkorn precies zo getimed dat het de ‘ongelovelijk positieve reacties van de media over de opzienbarende Opel Ampera, die wordt geprezen als geniaal’ poogde te overschaduwen. "Opel maakt sinds 1928 deel uit van de GM-familie en blijft belangrijk voor het bedrijf. GM is blij met de solide vooruitgang van Opel.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding