De goedkeuring van de Chinese overheidcommissie betekent dat de joint venture operationeel is. In de joint venture zal de expertise van beide bedrijven, Chinees en Europees,  worden samengevoegd om personen- en bestelauto’s te bouwen en te distribueren in China. In eerste instantie is het doel de Citroën DS-lijn te introduceren in China en ‘een nieuw merk’ van de joint venture. Het contract was al getekend in juli vorig jaar en behelst ook dat het mogelijk is andere auto’s op de markt te brengen onder de merknamen Peugeot of Changan.

De vestiging in Shenzhen in de provincie Guangdong heeft om te beginnen een jaarcapaciteit van tweehonderdduizend voertuigen en motoren. Er zijn twee productielijnen: een bestaande die wordt gerenoveerd, en een nieuwe. Er komt ook een r&d-centrum bij de fabriek. In totaal gaat het om een investering van 935 miljoen euro, zo meldt PSA, die gelijk onder de partners wordt verdeeld.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding