Eind juni vroeg het bedrijf faillissement aan omdat men de concurrentie niet meer bij kon benen, maar nu steken geruchten de kop op dat er gegadigden zijn om Think Global over te nemen.

Osman Boyner, de topman van het Turkse BD Otomotive, heeft laten weten dat zijn bedrijf bij uitstek een geschikte kandidaat is: "Onze doelstelling is simpel. We willen Think uit zijn faillissement trekken en van de City de betaalbare elektrische stadsauto maken voor Europa, zoals hij ook altijd bedoeld is. We hebben de mogelijkheid de auto te fabriceren en een netwerk om hem te verkopen. Met de hulp van de Think-mensen uit Noorwegen moet het mogelijk zijn een nieuw platform te ontwikkelen en een nieuwe generatie elektrische modellen te lanceren".

BD Otomotive is distributeur in delen van Oost-Europa en Turkije van het Chinese BYD dat ooit begon als batterijenproducent. Ook verkoopt men aldaar de Fisker Karma, een luxueuze hybride sportsedan. Ook is het bedrijf eigenaar van een aantal laadstations in Turkije. Verder worden er bedrijfsauto’s tot 3,5 ton omgebouwd tot elektrisch voertuig. Noorse media melden dat er meerder kandidaten zouden zijn, maar niet welke dat zijn. Ook weten de Noren dat er tot en met woensdag nog geen enkel bod was binnengekomen bij de curator.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding