De afzet steeg met afgerond 20 procent tot 454.700 auto’s. Vooral China neemt met een aantal van 112.200 stuks een groot deel van de verkopen voor zijn rekening. Op de Chinese markt zit er een stijgende lijn in de verkoop van de Superb. Vooral in juni, toen Skoda 42,7 procent meer verkocht van het topmodel. In dezelfde maand zette het automerk een verkooprecord neer van 81.300 auto’s. Dat zijn er 10.000 stuks meer dan in juni 2010 over de toonbank gingen.

In Nederland is de afzet van Skoda in de eerste helft van dit jaar vrijwel verdubbeld tot 12.849 auto’s. In juni nam het groeitempo evenwel duidelijk af en kon er niet meer dan 25 procent worden geplust. Desalniettemin zaten alle modellen in juni in de lift, ook de Yeti die eerder dit jaar minder klanten trok dan in 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding