De particuliere afzetmarkt voor tweedehands wagens kende een volumestijging met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het eerste semester werden 386.879 occasions verkocht. Dieselmodellen (62%) domineerden nog steeds de markt, met 238.188 verkochte exemplaren. Modellen op LPG waren de enige die op de tweedehands markt een afzetdaling lieten noteren (-2%), tot 3.529 stuks. 

Volkswagen bleef met voorsprong het populairste merk op de occasiemarkt. De top-5 van populairste merken op de tweedehands markt bestond uit respectievelijk Volkswagen, Opel, Renault, Ford en Peugeot. De merken die de grootste verkoopstijging noteerden waren Skoda (+29%), Toyota (+23%) en Hyundai (+22 %). De top vijf van best verkopende modellen werd opnieuw met ruime voorsprong aangevoerd door de Volkswagen Golf (21.249 stuks tijdens eerste jaarhelft), gevolgd door de BMW 3-serie (13.538 stuks), de Opel Corsa (12.379 stuks), de Opel Astra (11.901 stuks) en de Volkswagen Polo (11.509 stuks).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding