De fabrieken zouden nu op zijn vroegst pas in week 35, beginnend op 29 augustus, weer kunnen gaan draaien. Eerder richtte het noodlijdende bedrijf zich op een herstart op 9 augustus. Dat liet Swedish Automobile, het moederbedrijf van Saab, vandaag (donderdag) weten.

De onderneming heeft van de leveranciers nog niet alle benodigde toezeggingen voor de leveringen binnen. Niet alle leveranciers konden op tijd leveren als gevolg van de zomervakantie en productieonderbrekingen in deze periode, aldus Swedish Automobile.

Het bedrijf zegt door te gaan met de onderhandelingen hierover. De nieuwe streefdatum van eind augustus kan alleen worden gehaald als het bedrijf ,,een leveringsschema met de toeleveranciers” heeft kunnen afspreken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding