Door het sluiten van de betalingsregeling is er een oplossing gevonden voor de problemen die Saab Tools had met het Zweedse SwePart Verktyg i Tyringen.

SwePart had faillissement aangevraagd bij het Gerechtshof van het District Vanersborg omdat Saab Tools SEK5,9 miljoen uit zou hebben staan bij de toeleverancier, bleek eerder op deze dag (vrijdag) uit gerechtelijke documenten. Details omtrent de betalingsregeling maakt de autoproducent niet bekend.

Door dit hele intermezzo ging de beurskoers van het aandeel Swedish Automobile vandaag (vrijdag) nogal op en neer. De koers zakte eerder al van 1,80 euro naar 1 euro, als reactie op de aanvraag voor faillissement. Na de succesvol verlopen onderhandelingen met de betrokken leverancier volgde weer een koersspurt richting de 1,70 euro. De omzetten lagen vrij hoog met 5 miljoen stukken om 15:30 uur. Voor gelukkige beleggers valt er vandaag veel geld te verdienen, voor anderen zijn weer verliezen aan de orde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding