In de Verenigde Staten boekte de autobouwer 23 procent hogere verkopen. In China wist Ferrari 116 procent meer sportwagens af te leveren. Op 30 juni had Ferrari in totaal 3.577 bolides afgeleverd aan de dealers, hetgeen 11,8 procent meer dan in de eerste helft van 2010. De omzet nam in het eerste semester met 19,6 procent toe tot 1,15 miljard dollar. 

Volgens Ferrari is het succes te danken aan de introductie van de 599 GTO, waarvan er zes in Nederland zijn geleverd en de SA Aperta, waarvan de eerste van twee exemplaren voor Nederland is gearriveerd. Van de raceversie van de 458 Italia werden 176 stuks verkocht. De levering van de FF zal spoedig van start gaan. 

Noord-Amerika is onveranderd de grootste afzetmarkt voor Ferrari. In de eerste 6 maanden van 2011 staken 939 wagens de Atlantische Oceaan over. In China, Hong Kong en Taiwan haalden 378 klanten hun sportwagen op. De Aziatische landen staan nu op de tweede plaats van belangrijkste afzetmarkten. Duitsland is teruggevallen naar de derde plaats: er werden 337 bolides bij onze Oosterburen afgeleverd. Het Verenigd Koninkrijk was goed voor 289 bestellingen bij Ferrari.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding