In het tweede kwartaal van 2011 werden slechts 215 exemplaren verkocht. In totaal zijn er nu 680 elektrische auto’s te vinden op de Britse wegen. Ter vergelijking: in Nederland rijden er inmiddels ruim vijftienhonderd. Van de verkochte elektrische auto’s werd 75 procent aangeschaft door bedrijven.

Dit betekent dat de Britse particulieren in het tweede kwartaal van 2011 slechts 50 emissieloze modellen hebben gekocht. Volgens professor Stephen Glaister, directeur van de Royal Automobile Club Foundation (RAC), komt dit vooral door de hoge initiële aanschafprijs en de beperkte actieradius van elektrische auto’s. Hij geeft aan dat veel Britse consumenten de technische ontwikkelingen afwachten, alvorens tot aanschaf over te gaan.

De elektrische auto is voor de regering van David Cameron erg belangrijk bij het verminderen van de CO2-uitstoot. De Britse overheid heeft hiervoor een budget vrijgemaakt van 400 miljoen pond (450 miljoen euro). Dit geld is bestemd voor de realisatie van een oplaadnetwerk en een aanschafsubsidie. Kopers van een elektrische auto krijgen vijfduizend pond korting van de overheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding