Beide bedrijven hebben hun prognoses voor de rest van dit jaar daarom naar boven bijgesteld. Michelin denkt nu tot eind december acht procent meer te verkopen terwijl het eerst uit ging van 6,5 procent. Het Franse bedrijf zag de omzet in het eerste half jaar al toenemen met 21 procent naar 10,1 miljard terwijl de winst met 971 miljoen 18 procent hoger uitviel.

Conti gaat op zijn beurt nu uit van een jaaromzet van 29,5 miljard, een miljard meer dan de eerdere voorspelling. Bovendien denken de Duitsers de winstmarge ook te kunnen opvoeren van 9,7 naar 10 procent. Die voorspelling volgt op een uitstekend tweede kwartaal waarin de omzet met een kleine 900 miljoen omhoog ging naar 7,53 miljard terwijl de operationele winst bijna zeven procent hoger uit kwam op 750 miljoen. ‘’We zien op dit moment geen reden waarom de goede omzetontwikkeling in de tweede jaarhelft vergeleken bij de eerste zes maanden zou afzwakken,” aldus bestuursvoorzitter Elmar Degenhart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding